All

Top Rated

All

Latest

Peluang Menjual di Ebay

Ebay, salah satu platform e commerce yang menjadi tumpuan pembeli di seluruh dunia sejak ia mula diperkenalkan sehingga ke hari ini dengan kadar pengunjung boleh mencecah  1 billion setiap hari (alexa.com) apa yang nak...

Read More
Loading

Like Us On Facebook

FEEDS

Facebook Posts

Anda usahawan di KL & Selangor?
.
=====
"Bengkel WEB HEROES - Pastikan Anda Boleh Buat Website Sendiri Yang Cun-Cun."
=====
.
Contohnya: MaliaMellia.my, AuraDamia.com.
.
-- Apa BEST Bengkel Ini?
.
(+) Beli domain & hosting. Kami nak kongsi lubuk paling murah.
(+) Bina website dengan integrate domain & hosting. Then, install wordpress.
(+) Then, kami ajar design website guna plugin percuma. Tapi, result memang lawa.
(+) Kami bocorkan cara penulisan sales letter yang berkesan.
(+) Untuk bagi google suka, kami share basic SEO.
.
.
=====
"INI DETAILS BENGKEL WEB HEROES."
=====
.
Tarikh: 19 May 2018
Tempat: Unikl Jalan Gurney
Bonus: Workbook + Sarapan pagi (bernilai RM60)
.
Sempena RAYA ini,
Yuran: RM350 (Asal: RM690)
.
.
=====
"BERMINAT NAK JOIN?"
=====
.
KLIK >> http://bit.do/webheroes
KLIK >> http://bit.do/webheroes
.
#WebHeroes
#KleekEducation
... See MoreSee Less

View on Facebook

Nak tak kalau saya mudahkan kerja anda menulis ayat iklan bulan puasa ni?

Saya dah ada 9 template copywriting mengikut personaliti pelanggan

3 template Pemikir
3 template Logik
3 template Sosial

Setiap template siap diberikan contoh lengkap supaya lebih mudah faham.

--
IMPAK
--

Bila anda menulis ayat iklan mengikut personaliti, orang yang termasuk dalam kategori tu akan terus berikan respon kepada iklan anda.

Contoh anda nak target kepada golongan sosial, anda pakai template sosial.

Jadi orang berfikiran sosial akan beri respon kepada iklan anda (bergantung kepada siapa anda sasarkan juga).

Jadi anda tak perlu buang masa dah nak tulis ayat iklan yang belum tentu menjadi.

Terus edit je template ni dan sasarkan kepada golongan personaliti sasaran anda.

Simple kan?

--
EH ADA LAGI
--

Sebelum terlupa.

Anda juga akan menerima video penerangan cara nak pakai template tu.

Haaa,sempoi kan?

Bukan setakat dapat template,siap ditunjukkan cara nak edit supaya sesuai dengan sasaran anda.

--
JAP, ADA LAGI
--

Pihak persona pelanggan bersetuju nak berikan beberapa bonus kepada anda.

1. Copywriting gabungan 3 personaliti
Anda akan dapat template ayat iklan yang gabungkan ketiga-tiga personaliti siap dengan contoh.

Kalau anda tak tahu nak target golongan mana, terus pakai je template gabungan ni. Terus target semua :D

--
2. 10 perkataan power
10 perkataan power ni ialah list perkataan yang anda perlu guna dalam iklan untuk trigger prospek anda.

Masa edit template, gunakan beberapa perkataan power ni. Insyaallah mudah kerja.

--
OKAY, HOW MUCH?
--

Saya tak mahu post ini menjadi post yang menjual.

Tapi tak boleh nak elak kerana pihak personapelanggan dah beritahu nak naikkan harga nanti.

Jadi sementara harga rendah ni,saya inform awal kepada anda supaya dapat berjimat sebelum masuk ramadhan.

Siapa yang berminat dengan pakej template ni, sila tinggalkan komen di bawah.

Nanti saya PM setiap orang.

Goodluck,
CikguPemasaran
PersonaPelanggan.com

Ps: Saya dah apply lama dah trick persona pelanggan ni dalam bisnes,dalam marketing, dalam penulisan dan sebagainya.

Serius,ianya memang memberi impak.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Mak saya komplen tentang attitude salesman Honda melayu, ini jawapan kenapa melayu selalu perangai begini~

Post ni panjang, tapi saya berani jamin ini berbaloi untuk dibaca.

--

Mak saya dah lama mengidam nak pakai Honda CRV, tunggu habis bayar kereta Naza Citra yang dibeli 9 tahun lepas.

Alhamdulillah, bulan 12 tahun lepas dah habis bayar Citra tu. Baru ni mak dengan ayah pergi survey harga kereta Honda.

Ayah saya contact seorang rakannya yang juga salesman Honda di Alor Star. Bila ditanya tentang harga, dia berikan harga.

Kemudian diam membisu seminggu.

Ayah dah bosan menunggu, mereka berdua pergi ke pusat Honda Sungai Petani, dapat salesman Cina, Ah Hau.

"You bagi saya tiga hari, saya contact balik"

2 hari kemudian, Ah Hau terus contact semula dengan memberikan senarai dokumen & cara proses.

Okay, stop ceritanya di sini. Saya ulas kenapa Ah Hau ni buat begitu sedangkan melayu tak boleh buat.

--
1. GOOD REFERRAL
Orang Cina memang akan layan orang sama rata. Tak kisah kau mampu atau tak, dia akan layan ibarat kau mampu.

Mereka takkan pilih kasih.

Kenapa mereka layan dengan baik?

Sebab nak dapatkan referral dari customer tu.

Andai mak saya tak jadi beli Honda, tapi bila ada kawan sekerja nak beli, automatik mak saya akan beritahu

"Hang pi pusat servis SP, jumpa Ah Hau. Dia baguih"

Nampak tak kenapa perlunya kita melayan customer dengan baik walaupun dia tak berminat dengan produk atau servis kita?

Dia minat atau tak, tu urusan dia. Tanggungjawab anda sebagai peniaga kena layan sebaik mungkin supaya mudah dapat referral.

--
2. SUPER FAST
Ah Hau tahu dia boleh dapatkan maklumat loan dalam masa 1 hari sahaja. Tetapi dia ambil tempoh bertenang 1 hari & 1 hari lagi untuk buktikan kepantasannya bekerja.

Faham ke tak?

1 hari = tahu loan lulus atau reject
1 hari = tempoh bertenang
1 hari = saja seronok~

Dia kata 3 hari, jadi mak saya dah expect something
"Laju betul 3 hari je bleh dapat result dah"

Tapi bila Ah Hau bagi jawapan dalam masa 2 hari, impression mak saya berubah

"Ah Hau ni memang sangat cekap buat kerja. Kata 3 hari, tapi hari kedua dah contact balik"

Nampak tak bagaimana mereka tunjukkan kepada client betapa lajunya mereka bekerja?

Impression client automatik bertukar tanpa perlu dia cakap "Saya buat kerja pantas". Boleh faham sendiri~

--

Salesman melayu tu mungkin beranggapan mak ayah saya tak serius nak beli, hanya bertanya harga.

Jadi layanannya endah tak endah sahaja.

Well, mostly peniaga melayu macam tu. Hakikat ye, saya dah jumpa banyak yang macam tu.

Saya dulu pernah implement benda ni dalam bisnes fotografi. Setiap pelanggan diberitahu album akan siap dalam masa 2 bulan.

Tetapi selalunya 3 minggu dah siap semuanya. Sampai client pun terkejut dengan kepantasan saya menghasilkan album.

So saya dapat banyak referral dari mereka.

--

Ingat, ubah persepsi client terhadap servis kita dulu, baru boleh ubah minatnya untuk beli.

Semoga membantu.

Cikgu Pemasaran
Pemerhati Glokal

Ps: Boleh share kalau nak share, tak perlu tunggu izin.

Pss: jangan sekadar baca, make sure anda amalkan ye. Ubahlah sikap peniaga melayu, layanlah customer seadanya.
... See MoreSee Less

View on Facebook