All

Top Rated

All

Latest

Peluang Menjual di Ebay

Ebay, salah satu platform e commerce yang menjadi tumpuan pembeli di seluruh dunia sejak ia mula diperkenalkan sehingga ke hari ini dengan kadar pengunjung boleh mencecah  1 billion setiap hari (alexa.com) apa yang nak...

Read More
Loading

Like Us On Facebook

FEEDS

Facebook Posts

Otak manusia ada 2 kategori, salah satunya ialah otak konkrit.

Tak pernah dengar?

Sila baca sampai habis.

--
KONKRIT
--

Otak konkrit ni dalam bahasa mudah ialah orang yang ada pemikiran untuk tempoh singkat.

Dia tak boleh berfikir terlalu jauh ke hadapan.

Kalau nak buat something, dia hanya nampak perkara di sekelilingnya sahaja. Tak mampu untuk berimaginasi lebih jauh.

--
CONTOH
--

Haz nak beli kamera. Dia hanya akan tanya soalan teknikal berkaitan kamera sahaja.

+ Berapa f-stop?
+ berapa frame?
+ berapa pixel?
+ berapa bla bla bla

Haz tak mampu nak bayangkan perkara yang dia boleh buat dengan kamera tu. Dia hanya mampu melihat hal teknikal berkaitan kamera sahaja.

--
IKLAN
--

Otak sebegini hanya dapat proses fakta. Jadi iklan yang sesuai untuk mereka ialah iklan yang menunjukkan fakta.

+ Mereka tidak akan respon pada iklan yang tunjuk kelebihan produk.

+ Mereka tidak akan respon pada iklan yang beri gambaran masa hadapan

+ Mereka tidak akan terpengaruh dengan iklan yang menunjukkan perubahan hidup selepas gunakan produk.

Mereka hanya nak tahu fakta seperti bahan yang digunakan, hal teknikal, cara guna, berapa masa diambil untuk dapatkan efek dan lain-lain.

--
CONTOH
--

Pernah tengok iklan KFC sawadee crunch?

Dari awal iklan dah diberitahu bahan utamanya

"Dimasak bersama cili dan rempah pedas, disalut dengan hirisan kulit limau bla bla bla"

(ayat sebenar berbeza, saya tak ingat ayatnya tapi lebih kurang ni la)

Ayat tu digunakan dalam iklan bertujuan untuk menarik minat golongan otak konkrit. Mereka nak fakta kenapa menu sawadee crunch tu pedas, maka KFC beritahu je bahan utamanya.

Jadi bila otak mereka tafsir ayat tu sebagai:

"owh, ada cili dengan limau. Mesti rasa pedas & masam ni. Aku nak kena cuba"

--

Learn something valuable?

Iffat Salleh
Ahli Kaji Iklan

Ps: Kalau nak share, silakan. Tak perlu minta kebenaran, saya izinkan.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Bagaimana Nak Buat Orang Sentiasa Ingat Produk anda?

Ni ialah konteks yang digunapakai oleh semua syarikat gergasi, yang iklan selalu masuk tv. Rangka ni lebih mudah buat orang beli produk anda.

--
MAKSUD
--

Rangka positif ialah iklan yang menjelmakan sisi positif sahaja. Anda hanya perlu sentuh mengenai kelebihan produk, jangan sesekali sentuh mengenai masalah.

Kelebihan pula ialah apa yang pengguna boleh dapat selepas gunakan produk anda.

--
TUJUAN
--

Tujuan pemilihan rangka positif ialah untuk membuatkan prospek dapat melihat produk anda dari perspektif yang lebih luas.

Produk anda bukan sekadar menyelesaikan masalah, tetapi boleh juga menambahbaik taraf hidup mereka.

Boleh faham ke?

--
CONTOH
--

Mungkin contoh ni boleh buat anda nampak lebih jelas.

1.Iklan Enchant**r menonjolkan wanita lebih mudah didekati lelaki selepas menggunakan produk mereka.

Apa prospek akan faham selepas nampak iklan ni?

"owh, aku kena wangi dulu baru laki suka datang dekat"
"Owh, laki suka perempuan yang wangi"

Apabila mereka pergi ke mall untuk mencari minyak wangi, iklan ini akan menerjah masuk ke dalam minda mereka.

Automatik brand ni dah terpasak masuk dalam minda, dan mereka akan membeli wangian Enchant**r.

--
2. Sama juga dengan iklan K*C, M*D, mereka menonjolkan betapa seronoknya makan makanan mereka, keenakannya tu (adoi, lapaq ayam plak dah aih~)

--
3. Iklan Colg**e menunjukkan betapa putih berseri gigi pengguna selepas gunakan produk mereka.

--
TONJOL KELEBIHAN
--

Tonjolkan kelebihan dalam iklan.

Prospek akan sentiasa membeli produk walaupun mereka tiada masalah. Kenapa?

Mereka tahu mereka akan terima hasil yang ditunjukkan dalam iklan jika gunakan produk anda.

Sebab tu orang tetap beli pa**dol walaupun mereka tidak sakit. Mereka beli dan simpan, mereka tahu bila perlu gunakannya.

Sebab tu orang tetap pergi K*C walaupun tak perlu pun. Makan ayam jual tepi jalan lagi murah, kenapa perlu ke K*C juga? kan?

--

Pilih rangka positif untuk buat brand awareness.

Pilih rangka negatif untuk spark action (tindakan segera)

See ya,
Iffat Salleh << sila like page ni
Ahli Kaji Iklan

Ps: Follow & set see first, lepas ni banyak lagi tips iklan akan diberikan.

Like kalau dah baca
Komen jika nak lagi.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Siapa nak belajar email marketing? ... See MoreSee Less

View on Facebook